?>

Col 38 Kluisbergen, (BE)

Col 38 Kluisbergen <strong>(BE)</strong>
PROJECT
Col 38 Kluisbergen (BE)

In het hart van de Vlaamse Ardennen, meer bepaald in de bekende gemeente Kluisbergen, ligt de vakantiewoning Col 38. Om hun gasten, veelal fietsers en wandelaars, een zalig moment van ontspanning te gunnen, liet Col 38 een ruime sauna plaatsen door Alpha Wellness Sensations. De op maat gemaakte sauna is erg indrukwekkend door zijn buitenafwerking in cortenstaal.

 

De ‘buis’ in cortenstaal rond de Eclipse sauna van Alpha Wellness Sensations geeft de indruk van een architecturaal kunstwerk in de tuin van Col 38. Cortenstaal is een weervast staal met een typische bruine roestkleur. De metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd, is ook bekend onder de merknaam COR-TEN-staal. Deze naam verklaart dan ook duidelijk de eigenschappen van deze gelegeerde staalsoort. COR (corrossion resistent) geeft aan dat de zeer dichte oxidehuid het dieper liggende materiaal van zuurstof afschermt, waardoor de oxidatie sterk vertraagt. TEN (tensile strength) duidt op een sterkte van ongeveer 355 N/mm². Dit materiaal wordt dan ook vaak gebruikt voor stevige constructies en in de architectuur. Maar ook voor kunstenaars is dit een geliefd materiaal door zijn typische uiterlijke kenmerken.
De grote sauna voorziet ruim plaats voor 8 personen. Er werd een verwarmd voorportaal voorzien met kleerhangers en banken. De achterwand van de sauna is bezet met ruwe zoutstenen waardoor deze extra deugddoend is voor de luchtwegen. De sfeervolle ledverlichting en achtergrondmuziek, de heerlijke warmte en het mooie uitzicht op de tuin zorgen voor een ideale saunabeurt. De gasten van Col 38 kunnen hier hun sportieve dag dus perfect ontspannen afsluiten. Wat wil je nog meer als je in de gekende fietsomgeving vele kilometers en stevige kuitenbijters hebt afgewerkt? 

Features in:
Sauna Salt Custom Made Option Outdoor
Col 38 Kluisbergen (BE)
Eclipse sauna
  • 250 cm W x 380 cm D x 230cm H
  • Binnenafwerking in ceder planchetten
  • Buitenafwerking in COR-TEN-staal
  • Banken en rugleuningen van ceder
  • Achterwand in ruwe zoutstenen 20 x 20 cm
  • Ledverlichting RGB in de neuzen van de banken, achter de rugleuningen en spots in het plafond
  • Verwarmd voorportaal met banken en kleerhangers
  • Luidsprekerset en noodstop
  • Saunaoven 11 kW
Features in:
Sauna Custom Made Option Outdoor Nieuws: Maatwerk
Eclipse sauna