?>

Chaleur Outdoor, Valais (CH)

Chaleur Outdoor, Valais <strong>(CH) </strong>
PROJECT
Chaleur Outdoor, Valais (CH) 

Vanop een bergflank genieten van de heerlijke saunawarmte! In het Zwitserse Wallis prijkt naast een bergchalet een bijpassende houten buitensauna van Alpha Wellness Sensations. 

Het kanton Wallis of Valais ligt in het Zuidwesten van Zwitserland en beslaat voor het grootste gedeelte het Rhônedal. Omringd door de majestueuze bergen van de Berner Alpen (met onder andere de Jungfrau, Mönch en Aletschgletsjer) en de Walliser Alpen (waar de Matterhorn en het Monte Rosa-massief erg gekend zijn) zit je in de groots decor. Zowel winter als zomer is het hier een geliefde vakantieplek voor wandelaars, skiërs en golfers. Ook culinair hebben ze heel wat locale troeven zoals wijn, kaas en vruchten. Als je hier dan tot rust kan komen in een sauna die uitkijkt op het prachtige dal en de omliggende bergen, ben je de koning(in) te rijk. 

Op ingenieuze wijze werd de Chaleur Outdoor door Alpha Wellness Sensations ontworpen en perfect op de helling geplaatst naast de chalet. De houten bouwstijl van de omgeving werd volledig in acht genomen. De toegang is makkelijk via het terras aan de bergzijde en hierdoor kan het raam aan de dalzijde voor een adembenemend uitzicht. Om deze opstelling mogelijk te maken, is er gewerkt met een klein voorportaal met een bank en tafeltje waar ook de verlichting hangt. De sauna staat hier dwars op met een groot raam uit dubbel veiligheidsglas en banken in een L-opstelling. Aan de lange zijde heb je voor deze bank uit ayoushout twee niveau’s om uit te kiezen. Binnenin werden de wanden en het plafond bezet met boomdoorsnedes die het authentieke gevoel benadrukken. Deze ‘Life Edge’-planken zijn afkomstig van de ceder. Mindful door het leven was nog nooit zo vanzelfsprekend …

Features in:
Sauna Custom Made Option Outdoor
Chaleur Outdoor, Valais (CH) 
Chaleur Outdoor
  • Binnenafwerking in life edge ceder planken
  • Banken type Chaleur in ayous
  • Houten saunadeur
  • Venster in dubbel veiligheidsglas
  • Voorruimte met bank en tafeltje
  • Saunalamp en saunaset
  • Saunaoven 12 kW
Features in:
Sauna Custom Made Option Outdoor
Chaleur Outdoor