?>

Outdoor Chaleur Combi Sauna, Genk (BE)

Outdoor Chaleur Combi Sauna, Genk <strong>(BE)</strong>
PROJECT
Outdoor Chaleur Combi Sauna, Genk (BE)

Prachtig minimalistisch maatwerk voor deze buitensauna! Aansluitend bij het strakke zwembad werd een poolhouse geïnstalleerd waar dezelfde materialen gebruikt werden van het bijhorende huis. Alpha Wellness Sensations liet deze ook terugkomen in de sauna. 

Aan het poolhouse werd op ingenieuze wijze een sauna met buitendouche toegevoegd. De voor- en zijwand uit glas werden omkaderd met een frame dat overeenkomt met de ramen van het huis. Dit zorgt voor een mooie eenheid, ook al is het poolhouse moderner dan het huis. De beperkte ruimte werd optimaal benut door met een verschuifbare onderste bank te werken. Zo lijkt de sauna niet propvol en heb je toch de mogelijkheid om je comfortabel te leggen. De binnenafwerking van de sauna in chenchen fineerplaten komt mooi overeen met de houten voorwand van het poolhouse. Chenchen of antiaris wordt ook wel witte mahonie genoemd omwille van zijn luxueuze uitstraling. De banken zijn gebouwd uit espenhout.  

De saunaoven is veilig wegwerkt achter een tussenwand. Aan de zijwand zijn 2 infraroodstralers geplaatst zodat je in dezelfde sauna kan kiezen voor een Finse beleving, een infraroodsessie of een combinatie van de twee. Er werden gevormde ruggensteunen voorzien zodat de infrarood elke wervel kan bereiken. De ledverlichting als sterrenhemel in het plafond en indirect achter de rugleuning zorgt voor de nodige sfeer. De volledige bediening van de sauna kan binnen gebeuren. Afkoelen kan in de geïntegreerde buitendouche. Ook hier werd een glazen wand voorzien als afsluiting. Het uitzicht op de tuin en het zwembad is de kers op de taart! Deze realisatie werd verdiend met goud bekroond in de wedstrijd beste Belgische zwembad-, wellness- en zwemvijverbouwer wedstrijd in 2017. 

Features in:
Poolhouse Sauna & Infrared Custom Made Option Outdoor
Outdoor Chaleur Combi Sauna, Genk (BE)
Chaleur Combi sauna
  • 215 cm W x 160 cm D x 240 cm H 
  • Binnenafwerking in chenchen fineerplaten
  • Banken en rugleuning in latjes van espenhout 
  • 2 full-spectrum infraroodstralers
  • Ledverlichting RGB als sterrenhemel in het plafond en indirect achter de rugleuning
  • Volledige glazen voor- en tussenwand in veiligheidsglas 
  • Glazen afsluiting aan douche in veiligheidsglas 
  • Saunaoven 12 kW achter een tussenwand
Features in:
Sauna & Infrared Custom Made Option Outdoor
Chaleur Combi sauna