Categorie - Sauna (Goud)

De eerste prijs – goed voor goud - is voor deze strakke, moderne, geïntegreerde sauna. Omgeven door een staaltje van architectonisch vernuft van het hoogste niveau. Veel glas is in de wellness ruimte gebruikt om optimaal gebruik te maken van het licht. De sauna heeft zwevende banken van 180 cm diep die de moderne inrichting een extra relaxed tintje geven. Het geheel compleet makend in dit glasparadijs is de schuifdeur, van lichtgrijs glas op rolletjes, welke zowel functioneel als chique de sauna afsluit.

Categorie - Sauna & Openbaar Wellnesscentrum - (Goud 2x)

De spectaculaire buisvormige buiten zoutgrot met een lengte van circa 12 m. en een diameter van 3.5 m. is deels onder de grond ingewerkt. De ruimte is volledig bekleed met gladde zoutstenen uit de Himalaya, zelfs rond de gigantische volautomatische gasoven (lagere energiekosten en snellere opwarmtijd). Het geheel heeft een hoge graad van afwerking. Dit is een sauna om gezellig te relaxen. Daarvoor zijn onder andere de lange banken voorzien van stoffen kussens en wordt de temperatuur beperkt tot 60 °C. Zodat de gebruiker langer kan genieten en echte ontspanning voorop staat. Dit is een echte sauna om languit te liggen keuvelen. De buitenzijde is volledig in natuursteen afgewerkt waardoor de sauna als het ware in de omgeving is ingebed.

Categorie - Openbaar Wellnesscentrum - (Zilver)

De wellnesstuin van Fitopia heeft een rustieke opgietsauna, waterval, een buitenlounge en zelfs een open haard waarvan je zowel binnen als buiten kan genieten. Het geheel vormt een verrassend architecturaal geheel met een magnifieke lichtkoepel en waterpartijen. Het zicht vanuit de panoramasauna is prachtig, evenals de nieuwe buitendouches. De opgietsauna heeft een kleedruimte om per opgiet sessie zestig bezoekers op een aangename manier te kunnen ontvangen. Discrete LED verlichting zorgt voor een rustieke uitstraling terwijl de voordelen van lichttherapie behouden blijven. Muziekboxen creëren de juiste sfeer voor de saunameester tijdens de opgiet sessies. Het dak is bekleed met hoogwaardig imitatiegras waardoor het gebouw volledig in de omgeving opgaat. Groen en natuur zijn veelvuldig aanwezig en geven een rustgevend effect. De verbinding met de rest van de wellness is discreet en natuurlijk. Men heeft het gevoel in een aparte wereld te vertoeven.

Categorie - Wellness At Home - (Zilver)

De wellness is gebouwd in één van de stallingen van een hoeve die is omgebouwd tot een wellness ruimte met zwembad, sauna en hammam. Vooral het contrast tussen de robuuste bouw en de elegantie van onder andere de muurbekleding, met gekloven eik blokjes en de gebogen raam partijen, valt op. De sauna is van binnen afgewerkt in Canadese redceder met banken in twee niveaus, wat het volume vermindert en zo de opwarmtijd en elektroconsumptie drastisch omlaag brengt tot 20%. De achterwand is afgewerkt met handmatig geslepen natuurkwartssteen. De wanden en plafond van de hammam zijn uitgevoerd in 8cm dik geëxpandeerd polystyreen voorzien van waterdicht cement epoxy laag. De ergonomische ligbanken bestaan uit polystyreen. De achterwand is net als de sauna uitgevoerd in natuurkwartssteen.